Duyuru

Collapse
No announcement yet.

batılı TÜRKler

Collapse
Bu konu kapandı.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

batılı TÜRKler

Batılı olmak deyince ne anlıyorsunuz.Altına Levis marka kot giymek mi? **** emo denilen tarza ayak uydurmakmı? Yoksa DİN değiştirmek mi?
    Ben batılı olmak deyince hiç bir şey anlamıyorum.Çünkü avrupalaşmak diye bir terim çok saçma.Eğitim derseniz bütün ülkelerde var.Kültür derseniz bütün ülkelerde farklı farklı mevcut.
    Anlamadığım bizim insanımız bu kadar mı avrupalı ülke insanlarına özeniyor.Sokakta fark etmişsinizdir saçlar,giyim tarzı,muhabett,davranış biçimi v.b şeyler hep müzik kliplerinden fırlamış gibi.Ben Almanya da farklı şeyler gördüm giyimi falan değişik insanlar fakat alman gene alman kültürünü kaybetmiyor.
    Avrupa bence zaralıdır.Avrupadan çıkan her şey zararlıdır;
    diziler,sinema filmleri,giyim tarzı,din v.b.
    Örnek: hangi ülkeden kendini pokemon sanıp balkondan atlayan çocuk duydunuz? **** sırf hava olsun gitar taşıyanları?
    **** black metal gibi iğrenç bir müzik türünü sırf hava olsun diye dinlediğini? Yadalar çok sizce sebep nedir konu daha uzun
    bence bu tartışılmalıdır.
    Ve özür diliyorum Türkçem biraz zayıf.Umarım anlatabilmişimdir.
    saygılar.................

Aslında Türkler uzun zamandır batıya özeniyorlar. Tarih derslerindede görürüz bu konuları. Bir çok arkadaşım var metal dinleyen ama özenmiyorlar giyim tarzlarına ama bazı arkadaşlar kendilerinde eksiklik hissedip sırf hava olsun diye grupların kliplerinde giydikleri giysileri giymesi bence özenilicek birşey değil... Ama tabi bu tarzı benimsemiş ve gerçekten seven arkadaşlara sözüm yok...

Yorum

Batılılaşmak çoğu kesim tarafından yanlış algılanıyor aslında,batıyı taklit etmek olarak görüyor ve kendi hayatını batıya veya örnek aldığı kesime göre düzenliyor...Özendirici medyanın da etkisi var bu dejenere kimliklerin oluşmasında...Tüketici,hazırcı bir toplumuz,üretici kimlikler ise çağreyi batıya kaçmakta buluyor veya batı onları içine alıyor,imkan sağlıyor(amerikanın hindistan'dan bilgisayar programcılarını alması,bir çok bilim adamının,ünlü türk doktorlarının batı da bulunması v.b gibi)
      Kılık kıyafet ise acıkcası beni rahatsız etmiyor,neden?
      Zaman değişiyor,şartlar ve içinde yaşadığımız toplum sürüklüyor bizi bu değişime...Kendimizi ne kadar bu değişimden soyutlamaya çalıssakta bizi etkileyecektir.Günümüzde nasıl eski Türk filmlerindeki ispanyol paça pantalonlar,büyük tokalı kemerler,kocaman gravatlar kullanılmıyorsa;2000 li yıllarda farklı bir tarzın olması cok normal geliyor bana her ne kadar tarzım olmasa da...

Yorum

giyim tarzı her yıl değişir..
        ancak özentilik bitmez arkadaş neyin ne olduğunu bilmeyen ufak beyinliler
        vay anasını çok kuul eleman ya bn de onun gibi olaym derse ki en basit özentiliktir bu... daha neleri var..
        ilk önce neyi özendiğine bakıcan arkadaş! bugün sana barbar deyip de daha 200 yıl önce sokağa sıçan insanlara mı özeniyosun nedir?? ömrü hayatlarında bi kere bala denk geldiler diye şu an güçlüler diye mi özenicen? biraz düşünseler anlicaklar ama napalım insanoğlu aç doğmuş aç ölücek kmse bşeyleri değiştiremez...

sürç-i lisan eylediysem affola..
        saygılar...

Yorum

Dediklerinin özentilik kısmına katılabilirim. Ancak bazı konulardada bilmeden sallamışsın. En başında 2.dünya savaşı sonra marshall yardımları altında aldığımız borç paralar bize amerikan kültürünün bazı ürünleri olarak geri dönmekte, yani kullanmak dışında yapabileceğimiz pek bir şey yok. Din değiştirmek ne alaka pek anlamadım özgür ve laik bir ülkede isteyen istediğini yapabilir kimse karışamaz. Batının herşeyi zararlı demişsin birde sinemayı örnek göstermişsin. Sen sadece popkorn sinemasını biliyorsun, burun kıvırmadan aç eski filmleri (italyan yeni gerçekçiliği, Fransız yeni dalga vs ki zaten çoğu sinema akımı batıdan çıkmış) ozaman sinemanın gerçek bir sanat olduğunu anlayabilirsin. Diziler demişsin 5-6 kişi orda bi diziyi 4-5 yılda çıkarırken, sen (yani biz) haftada 6 gün günde 15 saat çalışıp 2 buçuk saatlik dizi çekiyoruz.
          Mustafa Kemal ATATÜRK batıyı örnek alın derken gelişmişliği, örümcek kafalı zihniyetin olmadığı bir yapıyı örnek alın demek istemiştir (burda karşı çıkabileceğiniz nokta olabilir. Batının insanlarına davrandığının %1 ini bizim ülkemizde bulmak zor) yani başarıya ulaşamadık
          Black metal neye göre iğrenç bu kişisel birşey bunu karıştırmamalısın ki bende dinlemiyorum ama müzik evrenseldir ozaman ne pop ne rock dinleyelim hatta bu siteyi kapatalım gitar yabancı ya(Türklerin bi çalgısından esinlenilerek üretildiğini duymuştum ama bi bilgim yok)

Çok uzun yazdım farkındayım umarım anlaşılır ve birşey katıcı olmuştur. Sende düz mantıkta ilerleme bence

Pokemonda doğunun en doğusundan çıkmıştır

Ayrıca konu kötü bir yönde seyir alıp gereksiz mesajların bol olduğu bir konu haline gelirse kilitlenir! Daha öncedende benzer ve kilitlenme varıcak noktalara ulaşan konular var
          Son güncelleyen metinko; 20-01-2009, 12:14.

Yorum

Günümüzde batılılaşmak kelimesi batı önde olduğu için kullanılıyor. Batılılaşmak dendiğinde öz kültürü unutmak akla gelmemelidir. Zira bu görüş Mustafa Keman ATATÜRK'ün batılılık ve çağdaşlık anlayışına terstir. Günümüzde batılı ülkelerin gelişmişliği yadsınamayacak bir gerçek. Birileri gibi giyinmek, yeni tarz müzikler dinlemek, yeni yemekler yemek kendi öz kültürünü unutmadan, türkülerden tiksinmeden kötü birşey değildir.

Bugün sokakta sevgiliyle yürürken saçma bakışlara, laflara maruz kalınıyorsa, çöpler içinde yürümek zorunda kalınıyorsa, saçma namus cinayetleri işleniyorsa, kızlar okula gönderilmiyorsa, demoktratik bir şekilde yönetilenemiyorsa bırakın batılaşalım. O zaman insan gibi yaşayabiliriz belki örümcekler içinde.

Ayrıca bonus olsun Ata'mızdan

Yorum

Death metal ile ne alakası var anlamadım!! Death metal dinleyenlerin kimseye zararı yok. Alkollü araç kullanıp adam ezenler dinlemez, kendini jiletleyenler dinlemez,ya da tecavüzcüler.Death metal dinleyen birisi kızlara laf atmaz ya da sıkıştırmaz.Hapishanelere bakınız, kim Death Metal dinliyor orda.Ya da ülke yönetiminde güçlerini istismar edenler.Bu liste çok fazla uzar.
              Peki din değiştirmekle ne ilgisi var! Özenerek din değiştirmekse sorun,siz anne babanıza özenmediniz mi, ya da siz ingilterede doğsaydınız müslüman mı olacaktınız.

Yorum

pokemon doğudan ama ben orda örnek verdim hani Türk insanı böyle diye.
                Din değiştirmek derken Müslüman olmaktan utananlar var.
                Ben ona örnek olarak yılbaşı kutlaması derim yılbaşı olayı noel felan
                tamamen hiristiyan olayıdır isanın doğumunu kutlamaktır.
                Bize göre değildir.Metal müziğe gelirsek ben black metali kasdettim.
                Gençler burda vahşi olmaya v.s gibi şeylere özleşir.

Yorum

semihkekul arkadaşım, söylediklerinde ne kadar savunma mekanizması ne kadar bilgi kullanıyorsun bilemem fakat;
                  death metal, black metal gibi müzik türlerinin kökenini aslında davranışsal sapkınlıklar oluşturur.. şimdi ben bunu söylediğim için bunu gören birsürü black ve death dinleyen komşu laf edecek belki ama.. belliki bilmedikleri için laf edecekler.. o yüzden "hayır ben dinliyorum ama falan yapmadım" " ne alaka ben yıllardır dinliyorum ama kimseye laf bile atmadım" gibi şeyler duymak için ya da böyle bir tartışma içine girmek için yazmıyorum.. sadece biliyorum.. bu türlerin arkasında oluşmasında, oluşturanların bir takım genelinde ya da belki hayatında ( o kadar geniş bilgim yok) temelinde diyebiliriz kısaca, davranışsal sapkınlıklar var.. bunu belirtmek istedim.

onun dışında batılı türkler de garip bir başlık olmuş batılılaşma adına değil, batılı gibi görünme adına yapılan yanlışlardan bahsedilmiş aslında hep.. insanların en büyük zaaflarından biri kendini güzel göstermektir, ve hiçbir insan kendi beğenmediği şeyi başkasına beğendirmeye çalışmaz, yani temelde kendini güzel görmeye çalışmak vardır..

ve bu olgunun peşinde giderken insanın yaptığı hiçbirşey yanlış değildir diye düşünüyorum ben.. defalarca insanlara güldüm öf abi tipe bak ya diye, ya hepside aynı ne anlıyorlar böyle olmaktan diye.. ama bana göre olmadığından aslında.. o yüzden yanlış bulmadım kimseyi sadece komik buldum sadece giyim kuşam meselesi üzerinde durdum bu arada, başka konuya bir lafım yok..
                  ama zaten müzik piyasası giyim kuşam piyasasıyla inanılmaz bir uyum içinde gittiğinden pekte az birşey söylemiş sayılmam

yanıldığım bir şey varsa, ya da yanlış bildiğim.. çıkışmayın, öğretin

Yorum

sizin anlattıgınız şey özenti! tamam anlıyorum!
                    ama her black death thrash heavy doom....... vb. metal dinleyene alttanda olsa özenti damgasının vurulmaması lazım!
                    millet tarrrkannnn,serdarrr ortacccc,, cezaaaa haaaaaaaaooooo die inlerken ben metalle basbasa kalır kafa PATLATIRIM!
                    ama dediğiniz gibi özenen cokkk! ama cok genelden bahsediyorsunuz...
                    halbuki burda koskocaman BEN varım dostlar
                    herkes kendi penceresinden bakıyor olaylara,zamana,hayata,ölüme,sevince,hüzne........

Yorum

wwwxyzwww isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      sizin anlattıgınız şey özenti! tamam anlıyorum!
                      ama her black death thrash heavy doom....... vb. metal dinleyene alttanda olsa özenti damgasının vurulmaması lazım!
                      millet tarrrkannnn,serdarrr ortacccc,, cezaaaa haaaaaaaaooooo die inlerken ben metalle basbasa kalır kafa PATLATIRIM!
                      ama dediğiniz gibi özenen cokkk! ama cok genelden bahsediyorsunuz...
                      halbuki burda koskocaman BEN varım dostlar
                      herkes kendi penceresinden bakıyor olaylara,zamana,hayata,ölüme,sevince,hüzne........

ve herkes birbirine saygı duyarak yaşamayı istiyor...

Yorum

faith90 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        pokemon doğudan ama ben orda örnek verdim hani Türk insanı böyle diye.
                        Din değiştirmek derken Müslüman olmaktan utananlar var.
                        Ben ona örnek olarak yılbaşı kutlaması derim yılbaşı olayı noel felan
                        tamamen hiristiyan olayıdır isanın doğumunu kutlamaktır.
                        Bize göre değildir.Metal müziğe gelirsek ben black metali kasdettim.
                        Gençler burda vahşi olmaya v.s gibi şeylere özleşir.
                        1- Türk insanı böyle dediğin insan daha çocuk!
                        2- Noel-yılbaşı; noel evet hristiyanların bayramıdır. Ancak bizim dediğin noktada önce araştırmacı olmak gerek Biz diyerek Türk kimliğini kastediyorsan Türklerin şaman inancından geldiğini(büyü) bilmek gerek! senin mantığına görede sen yanlış inançta yanlış bayramları kutluyorsun(yani dedelerin senin şuan burada bahsettiğin gibi konuşuyor hakkında )
                        3- Evet konserlerde jilet satılarak güzel gösterilere imza atılıyor black metalde demek isterdim ama çokta bilinen ve büyük kitlelerce dinlenen bir Türk müziği türünde oluyor bu.

Burada konuştuklarımın yabancıları övüp kendi kültürümü yerme gibi bir amaçta olmadığımı umarım anlamışsındır!

Daha açık bir dille yazayım bir tarafa geçip at gözlükleriyle olayları değerlendirmek yanlıştır. Eğer bunu yaparsan yerdiğin batılılardan hiç bir farkın kalmaz!!

Yorum

insan acıyı yasarken tatlı da hissedebilir.tamterside olabilir!
                          bir metal dinleyicisi saldırgandır,diğeri uysaldır,diger yaramazdır,digeri özentidir,digeri..............
                          sen metal dınlıyorsun , tamam sende onlardansın... demege dogru geliyor, bir cok kisinin dedikleri...
                          ama oyle değil işte. inanın bende tarkannn diye bagıran kızlara gülüyorum

ozaman ben neyim peki budurumda bi bakın gülüyorum,bi bakın acayip SESSİZİM(oyle boyle degil yani sadece bakarım etrafa),bi bakın bagırıyorum,bi bakın cok degişigim(bende anlamıyorum bu halimi ama oyle işte)
                          Son güncelleyen wwwxyzwww; 20-01-2009, 20:55.

Yorum

wwwxyzwww isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            insan acıyı yasarken tatlı da hissedebilir.tamterside olabilir!
                            bir metal dinleyicisi saldırgandır,diğeri uysaldır,diger yaramazdır,digeri özentidir,digeri..............
                            sen metal dınlıyorsun , tamam sende onlardansın... demege dogru geliyor, bir cok kisinin dedikleri...
                            ama oyle değil işte. inanın bende tarkannn diye bagıran kızlara gülüyorum

ozaman ben neyim peki budurumda bi bakın gülüyorum,bi bakın acayip SESSİZİM(oyle boyle degil yani sadece bakarım etrafa),bi bakın bagırıyorum,bi bakın cok degişigim(bende anlamıyorum bu halimi ama oyle işte)
                            dostum sen her neden bahsetmek istiyorsan onun konusunu açmalısın bence

Yorum

Dostum black metal senin için iğrenç olabilir ama benim için çok güzel bir müzik. Sevmek zorunda değilsin ama sonuçta ortada yapılan bir iş var ve buna iğrenç diyemezsin. Diğer konulara gelince haklısın evet ülkemizin insanları avrupaya çok özeniyor. Özellikle ekonomik durumu iyi olan insanların çocukları daha bir özenti oluyorlar.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X